Plimbările în parcurile din București

O descoperire a naturii și istoriei în inima orașului

Dacă vă întrebați cum să vă petreceți timpul în București fără a cheltui bani, vă propunem o alternativă de neegalat: vizitarea parcurilor sale impresionante. Acestea oferă nu doar o oază de liniște și relaxare, dar și o doză sănătoasă de activitate fizică și o lecție de istorie inedită.

Pentru cei pasionați de sport și natură, Parcul Herăstrău este alegerea perfectă. Peisajele sale pitorești, ce cuprind trasee pentru bicicliști, terenuri de tenis și spații de joacă pentru copii, se întind pe o suprafață vastă, oferind o gamă diversă de activități pentru toate vârstele.

Însă, nu departe de Hotel Criss, se află Grădina Cișmigiu, unul dintre cele mai vechi și iubite parcuri bucureștene. Fondată la mijlocul secolului al XIX-lea, grădina a fost un loc de adăpost pentru unele dintre cele mai rare specii de copaci din zonele de munte. În sezonul cald, grădina este înflorită cu o multitudine de flori, creând un spectacol colorat și parfumat de neuitat. Aici, puteți să vă delectați cu o plimbare cu barca pe lacul artificial sau să savurați o cafea pe terasa unuia dintre pitoreștile chioșcuri. Un popas obligatoriu în Cișmigiu este Rondul Român, o alee rotundă dedicată marilor scriitori români, unde fiecare monument își povestește propria istorie.

Tot în apropiere de Hotel Criss, se întinde și  Grădina Botanică, o adevărată enciclopedie a vieții vegetale. Acesta acoperă o suprafață de 17,5 hectare și adăpostește peste 10.000 de specii de plante, inclusiv flori exotice și arbori rari. Mai mult, Grădina Botanică adăpostește mai multe sere și Muzeul Botanic, unde puteți descoperi minunile regnului vegetal și povestea lor evolutivă.

Dincolo de activitățile recreative, parcurile din București  joacă un rol esențial în viața culturală a orașului. Multe dintre ele găzduiesc în mod regulat evenimente artistice și culturale, de la concerte în aer liber și expoziții de artă până la târguri de carte și festivaluri. Aceste evenimente aduc un plus de viață și culoare în peisajul urban și reprezintă o modalitate excelentă de a vă bucura de frumusețile naturii, în timp ce vă scufundați în cultura vibrantă a orașului.

Unul dintre parcurile care se distinge în acest sens este Grădina Cișmigiu. Este nu doar un loc unde natura se împletește cu istoria, dar și un spațiu unde se desfășoară o serie de evenimente culturale, cum ar fi festivaluri de muzică, târguri de Crăciun și spectacole de teatru în aer liber. Aceste evenimente, care adună bucureșteni de toate vârstele, contribuie la atmosfera efervescentă și dinamică a grădinii.

Totodată, Parcul Herăstrău și Grădina Botanică găzduiesc numeroase activități educaționale, inclusiv tururi ghidate și ateliere pentru copii și adulți. Acestea oferă oportunități unice de a învăța mai multe despre biodiversitate, conservarea mediului și importanța naturii în viețile noastre. De asemenea, reprezintă un prilej excelent de a introduce copiii în lumea științelor naturale, într-un mod interactiv și plăcut.

Așadar, indiferent dacă sunteți în căutarea unei după-amiezi liniștite, a unei sesiuni de sport sau a unei incursiuni în istoria naturală și culturală a orașului, parcurile Bucureștiului vă așteaptă să le descoperiți și să vă bucurați de tot ceea ce au ele de oferit. Cu siguranță, veți găsi că plimbările în aceste parcuri sunt o modalitate minunată de a descoperi Bucureștiul și de a vă bucura de timpul liber fără a cheltui bani.


TESTIMONIALE / MĂRTURII DIN PARTEA CLIENȚILOR

Ce spun oaspeții noștri:

Este o variantă bună de cazare, camera și baia sunt mari și curate, nimic de reproșat. Micul dejun nu e foarte diversificat, dar măcar ce se servește este bun și suficient.

Claudiu Macovschi

Polite staff, clean rooms, good and varied breakfasts, convenient location in relation to city transport stops, have a parking area. Thanks for the reception!!!

Светлана Лемишко

Convenient hotel in the outskirts with large rooms, parking and friendly, helpfull staff. The glass front has a superior noise insulation, the highway is not heard in bed.

Rainer Jehl

Many thanks to the staff of the Criss Hotel and the volunteer for their good attitude, help and kindness) they helped me call a taxi and told me the best way and when to get there.

Nice, simple and clean rooms - for free it's very good it is a big plus when you have to come for several days to solve all the issues. They feed VERY well and tasty

Kira Jiru

The best impressions from the hotel and from the staff. We are very grateful for the help, for the opportunity to rest from the hard road. Delicious breakfast, soft beds) thank you for everything!!!

Юлия Серебреник